Gravidförsäkring
Här om veckan tecknade vi en gravidförsäkring via trygg hansa och det är den jag hört bäst om. Den eller länsförsäkringar, men denna valde vi helt enkelt för att de hade ett bra erbjudande där den avgiften som vi betalade för denna försäkring dras av i priset för den kommande barnförsäkringen.
Jag har alla försökringar hos länsförsäkringar så det svider lite, men det känns bra.
Nu är vi trygga om något oväntat skulle hända.
Inte för att det ska det. Men ändå.
 
Den kostade 1195:- som en engångskostnad och är den versionen där det ingår mer säkerhet, det finns ju en gratisversion också, men denna känns bra. Jag vill ju känna mig säker om något händer eller att vi blir kvar på BB längre eller så. Det känns bra!
 
Bildresultat för trygg hansa gravid
Vecka Trettiosex
 
 
Vecka 36 och det är ju helt fantastiskt! Måendet är fortsatt utan något större att klaga på och våren är här vilket hjälper till med att göra allt mer positivt. Helt underbart!
 
Punkten i ryggen som besvärar har varit liiiiite snällare de senaste dagarna, men det har ju också varit helg och min J har varit hemma och fått ut mig på längre promenader, gymmet och masserat mig vid behov. Att vara två om detta är utan tvekan bäst. 
 
Att vända sig i sängen från sida till sida är mer och mer ansträngande. För att rulla runt behövs hjälp av benen för att lixom lyfta upp rumpan och då gör det ont i ljumskarna. Utan den hjälpen måste jag ta tag i sänggaveln för att kunna rulla. Ingen av sätten gör det enkelt att somna om. Haha. Men jag sover ändå. Däremellan.
 
Idag är en ledig måndag med massa härlig sol ute och det har betytt en lång morgonpromenad på 3,67km på en tid som blev 56 minuter. Alltså jag är supernöjd! Så lång och lagom snabbt. Det är läckert hur man sänker sina krav på sig själv med detta. Min kropp är fantastisk! Imorse ↓
 
 
Det gör fortfarande lite ont i ljumskarna men verkligen inget problem. Allt går lika bra att göra, även om allt tar längre tid. När jag ska upp från sittande så måste det gå sakta så allt lixom hänger med, men den kan jag gå som vanligt efter en seg uppstigning. Allt handlar om att acceptera och anpassa. 
 
Magen vecka 36:
 
 
 
 
 
Ser ni att jag fått den linjen på magen som man kan få? Linea nigra, det är en pigmentsrand som enligt internet ska försvinna efter förlossningen men den stör mig inte alls. Tycker snarare det är lite kul att få ett graviditetssymptom! Haha. Här syns ju naveln rätt bra på bilden framifrån, det är resultatet av ärret från min navelpiercing som jag tog ut för flera år sen. Men det stör mig inte heller så mycket, såklar svårt att tänka på att det hade varut mycket "finare" utan den lila stora fläcken, men å andra sidan återfinns inga bristningar (än) på min mage. Det är jag tacksam för. Eller så kommer dom nu. Vi får se. Jag älskar min mage iallafall!
 
Uppdatering: Glömde att nämna att jag fått lite domningar på magen. På min vänstra sida under bröstet och typ på en yta av 1dm typ. Känner inte när jag rör med ringret eller klöser lätt, påminner om känslan av att ha emla om någon provat det. Lite läskigt men internet säger att det beror på att nerverna inge hänger med i magens tillväxt och därför hamnar saker i kläm, det låter faktiskt högst logiskt. 
 
Ha en fin vecka! Kramar ♥
Vecka Trettiofem
 
 
 
Magen växer ju nåt så djuriskt mycket denna period. J kom hem från Milano igår och påstår att den växt sen han åkte 3 dagar tidigare, må vara lite isåfall, men det känns som att det är så. Jag börjar känna mig lite osmidig och beroende av att vila och anpassa mig till magen. Mer än förut och det kom ändå rätt snabbt, jag har ju inte behövt vila så mycket hittills. Men det är ju helt okej.
Den fläcken i ryggen som jag pratat om förut som gör ont ibland besvärar mer och mer. Alltså det kommer från iiiiingenstans och försvinner lika snabbt men inget hjälper. Kan ibland tro att det hjälper att hålla armarna i kors och lixom hålla i den vänstra (som gör ont i skuldran) och det hjälper, tror jag. Ibland. Men det är faktiskt besvärligt. Samtidigt ska jag nog inte klaga om jag får liiite problem med ryggen nu efter 35 veckor utan minsta lilla. Det får jag lixom ta, känner jag :)
 
Sovandet om nätterna är oförändrat bra men dåligt. Alltså så bra det kan bli men ändå sämre än innan magen kom. Det går bra! Idag har vi tagit 2 powernaps, det är typ första gången jag kunnat sova på dagen. Himla mysigt!
 
Magen v35:
 
 
 
 
 
Ha en fin onsdag! Kram