Måndag
Inatt var den bästa natten med lillan hittills. Varje natt har varit bra, verkligen, men inatt var bäst! Hon kan ha lite svårt att komma till ro, men somnar kanske vid 12 och vaknar vid 2-3 för mat (eller jollrar och jag ger henne varesig hon vill eller inte) sedan sver hon 2-3 timmar till innan matning igen och sedan myser vi i stora sängen.
 
Inatt somnade hon 12, jag väckte henne 3 och ammade, hon somnade till 6, jag väckte henne för amning och blöjbyte och sedan samsov vi i stora sängen till 10. Då låg jag och njöt av ledighet och henne en stund innan jag gjorde mig iordning för dagen och hon sov vidare tills jag var klar och väckte henne. En lång aming och blöjbyte med bajsrekord senare så tog vi oss en promenad. (Casper blir kissad av J på morgonen så vi kan dra oss och inte behöver stressa).
 
 
J jobbar idag. Vi delar upp de 10 dagarna så länge vi kan för att få ut så mycket av detta som möjligt, han kommer jobba typ 2 dagar i veckan 3 veckor till sedan är det någon hel vecka innan han går på semester. Vi har världens bästa tid framför oss nu.
 
Ha en fin vecka! Kramar ♥
Morsdag
Imorse vaknade jag till min allra första morsdag efter en fin natt med lillan. Det är mest jag som sover dåligt, då jag bara tänker på att hon ska ha det bra och andas osv. J vaknade och gick och hämtade min första morsdagspresent - massa god choklad! Sen hade vi en mysmorgon och avslutade hos svärisarna med grillmiddag och sedan besök av våra bästisar.
En väääldigt fin och härlig morsdag. Jag är så lycklig!
 
 
 
 
En vecka efter förlossningen
Då har det gått en vecka efter förlossningen och jag tänkte fortsätta visa hur magen drar ihop sig och läker också varje söndag. Det tar ju emot lite att visa framifrån, men, jag ska vara stolt och bristningarna är bevis på att min lilla dotter växt inuti min fina mage ♥
 
 
 
 
Det är ju fruktansvärt läcker denna fenomen alltså - kvinnokroppen!
På en vecka har min mage alltså gått från detta, till detta! 
 
 
 
Jag känner mig så återställd som man kan så kort tid efter förlossningen. Första dagarna gjorde det såklart ont att gå på toa, obehagligt (inte direkt ont) att röra sig med hjälp av magmusklerna och jag hade lite svårt att andas, alltså lungorna fick väl för mycket plats, haha. Det var svårt att ta djupa andetag och var mest bekvämt att gå som en krok. Att ställa sig upp från sittande, eller liggande för den delen, kändes som att hela underredet skulle bli kvar i stolen typ. Som tungt på något vis. Säkerligen på grund av all svullnad och andra fullt naturliga orsaker. På bara någon dag kändes allt detta bättre.
Jag gick på värktabletter 4 dagar, mest i förebyggande syfte för jag hade/har inte ont. Jag har slutat med dom nu som sagt och det känns bra. Fortfarande lite ovant att torka sig efter toabesök, men bättre varje gång. Det har inte gjort ont på länge men sådär konstigt, ovanligt och lite obehagligt.
Blödningen avtog också rätt snabbt, eller alltså minskade. Den störde mig inte efter bara kanske 4 dagar det också och är fullt hanterbar nu. Skönt!
Ryggen är väldigt lätt att trötta ut. En längre promenad, eller egentligen bara kortare de första dagarna gjorde mig supertrött och jag ville gå som en krok i sakta mak. Men det gick ju bra, J är van att gå sakta med mig. Hehe. Börjar kännas mycket bättre nu efter några dagar till dock!
 
Jag kom precis in från en solig, men blåsig, promenad och det känns så fint att kunna gå igen. Snart obegränsat, precis som förut! Jag är också så peppad på att komma i form så fort jag får börja träna igen, men tills dess - promenader.
 
Kram!