Junie 6 månader
Den 21 november blev Junie 6 månader och såhär stor är hon nu:
Vikt: 7,2kg
Längd: 66,6cm
 
på en månad har hon gått upp ca 0,5kg och växt 1cm. Lilla stora tjejen våran! Hon fortsätter att sova som en prinsessa. I förrgår somnade hon 20.00 och vaknade 08.15 utan att vakna en enda gång. Normalt sett skriker hon till och vill ha nappen 0-2 gånger men det räcker med att sätta i den och sen sover hon igen. Det är så jädra underbart och jag är såå glad. Man man kan ju inte låta bli att fundera på om (när) det kommer bli värre. Alltså kan man ha sån tur att hon alltid sover såhär? :) :) :) Hehe..
 
Annars äter hon som förut gröt till frukost och sen försöker vi ge henne någon form av mat (morötter, mosad "vanlig" mat, fruktpuré och rån/majskrokar). Jesper är superduktig på att experimentera nu när han är hemma. Det har jag väl sagt? Att han är pappaledig på heltid medan jag har praktik. Han är en fantastisk pappaledig pappa som aldrig ser något negativt om dagarna. Min praktik går förövrigt också jättebra!
 
Hon har fått en tand också! och en till som är påväg precis breve. Det har inte alls märkt av. Förutom att hon dregglar ett helt hav varje dag! Men hon har fått ärva massor av dregglisar av sin kusin så det är ju inget större problem.
Fler ljud gör hon också. Mer pratig och mer skrikig. Alltså skrikig som i att hon provar ljud och rösten.
 
 
 
 
 
Första och andra bilden är ifrån när jag och Junie hjälpte mamma att fixa iordning farmors nya boende. Andra är i gymmet - där ser ni ju hur lycklig hon är där! Och sista bilden är ju på lillan och världens bästa pappalediga pappa.
 
Större säng, tjej och myshörna
Junie har nu passerat 6 månader och det är ju det sjuakste så snabbt det går! Hon har varit hos BVC för mått och vikt (mer om det i ett senare inlägg) och vuxit ur sin säng. Eller ja, det känns lite riskabelt att ha henne i en säng där hon skulle kunna sätta sig upp och ramla ur och dessutom är den ju mycket mindre än en vanlig spjälsäng. Jag fick en budget av min ekomoniansvarige (läs: Jeppe) på 500kr. La ut en annons om att jag sökte en men inget vettigt svar kom så jag hittade tillslut en annons på 800 kr. Jag ville hitta en spjälsäng med olika lägen på botten (insåg dock nu att man redan nu var tvungen avv sänka den till botten men..), där man kan ta bort ena långsidan för att kunna ha den även när hon kan ta sig ur sängen själv och dessutom med lite tillbehöv då vi inte har sånt. Den jag hittade hade allt utom en avtagbar långsida. Men jag fick ner den till min budgetgräns och sagt och gjort så hämtade vi den igår. Nu är den ihopskruvad och lillan har precis somnat i den för första gången. Jag försökte göra lite mysigt med ett täcke som gjorde kanterna runt henne lite tjockare. Vi får se hur natten går. Det blev supermysigt och den gick in på centimetern där den mindre sängen stod förut.
 
 
Förutom sängen så har hon också fått en myshörna i vardagsrummet där alla leksaker också får plats när hon inte "leker" med dom. Eller då att vi leker med dom med henne. 
 
 
Hon kan snart sitta själv. Alltså väldigt snart, man tror att hon kan den en sekund men den kör hon en faceplant mer i en kudde typ! Hehe. Men snart så! I övrigt så äääälskar hon gåstolen som hon fick av sin farmor och farfar i doppresent. Hon kan springa i den i en timme typ. Dock finns det typ 1x5 meter att röra sig på i vår lägenhet, i korridoren mellan rummen och vardagsrummet. Men när vi hänger på gymmet så brukar vi ta med den och eftersom det sällan är mycket folk där så får hon springa fritt och då kan vi verkligen säga att där är definitionen av en lycklig tjej! Det är så kul att se.
 
Kram på er!
 
 
Slut på amning och återkommande av annat
1 Oktober ammade jag sista gången. 
Det blev väldigt naturligt. Det sinade lixom (jag hade det på känn innan att det höll på att hända) och samtidigt sp ville Junie inte ha bröstet. Hon har alltid tagit det utan tvekan och det har hjälpt mot allt, men hon ville som inte ta det oftare och oftare. Förmodligen hänger de ihop och hon kände att det var mindre energi och minre mjölk helt enkelt. Vi introducerade ersättning från tetrapack först och det gick hur bra som helst, men när vi skulle övergå till pulver som blandas så gick det verkligen inte. Fast det är samma innehåll. Men vi körde på tetra en vecka ungefär och lät henne välja sig vid den och sen gick pulverblandningen lika bra. Nu har vi hunnit introducera gröt och lite vanlig mat också. En vanlig dag kan se ut såhär:
 
8.00 vakna och äta en portion gröt och vatten
10.00 sova
12.00 220ml ersättning
12.30 sova
16.00 "vanlig mat" typ kokt mosad potatis/morot/päron och vatten
18.00 220ml ersättning
20.00 100ml ersättning och sova för natten
 
Sen sover hon hela natten. Ja, det har hon gjort varje natt utom 2 sen hon kom till världen typ. Hon är helt fantastisk. Att lära henne att äta gröt var dock inte det lättaste då allt bara spottades ut men nu går det bra. Hon har inte heller reagerat dåligt på något hon ätit. Det är så himla skönt. Hon äter också majskrokar och rån. Himla kladdigt men roligt!
 
En minder rolig sak var att 8 Oktober kom mensen tillbaka. Den är inte saknad men himla naturlig och välkommen på ett annat sätt. Jag har vi haft en så sjuk mensvärk före hon kom, specieltl det året jag inte åt p-piller. Det har varit så illa att jag spytt trots starka smärkstillande piller. Men faktiskt har det varit bättre nu (knack, knack ta i trä) om jag ligger steget före med smärtstillande. Naproxen tror jag det heter. Tiptop!
 
Så livet är naturligt och min kropp är nog helt återställd nu. Jag sprang för första gången på gymmet idag. Så häftigt. 5km. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - kvinnokroppen är fantastisk!
 
Kram på er!
 
Kände mig lite smidigare på gymmet idag, här i v38..