Stora lilla tjejen
I torsdags (26/10) bestämde jag mig för att det var dags för Junie att sova i eget rum. Jag har inte känt mig redo förut men helt plötsligt kändes det bra. Hon har ju alltid sova bra, och hela nätter, men senaste tiden har hon börjat röra sig i sömnen så mycket så jag sover dåligt istället. 
Samtidigt som detta så försöker jag ändra mitt sätt att söva henne. Jag har alltid gungat henne i min famn, men nu ger jag sista ersättningen när hon ligger i sängen och sedan sitter jag där en stund, med handen på kinden, medan hon somnar in.
 
Det har gått så sjukt bra!
Hon har, alla kvällar utom en, somnat på "det nya sättet" och sedan sovit hel nätter. Eller en gång per natt ungefär, skriker hon till för hon tappat tutten, men det är då bara att gå dit och stoppa in den så somnar hon om själv. Den gången hon inte kom till ro själv så gungade jag henne i typ 1 minut innan jag kunde lägga ner henne sovandes.
 
I samband med detta så har vi (läs: jag) också fixat iordning hennes rum. Det var ju förut varit typ en walk-in/förråd. Nu är det rensat och en ny matta på plats. Supermysigt. Rummet har ju inget fönster, då det är soutteräng och därmed under marken, vilket faktiskt är perfekt då det alltid är mörkt och svalt.
 
Stora lilla tjejen ♥
 
 
 
 
 
Världens finaste helg
Det började i fredags med att denna mamma gick på fest! Efter en mysig planksteksmiddag med J så svidade jag om och cyklade på klassfest. Det var så himla kul och skönt att bara vara Sandra en stund. Jag var hemma vid 9 och hjälpte till att natta Junie (det har blivit så att jag alltid nattat henne, vi måste bli bättre på det) och varvade ner inför lördagen. 
Lördagen bestod alltså av förberedelser inför Junies dop. Hela dagen blev verkligen perfekt - men jag skriver mer om det i ett inlägg när vi fått bilderna från fotografen som var på plats.
Söndag var en mysmorgon med alla 3 runt frukostbordet då vi kämpar med att få Junie att förstå hur man äter gröt, haha. Det är inte så lätt. Men väldigt mysigt att sitta alla runt bordet. Ser fram emot mer sånt. Sen hade J match och vi avslutade med att se vår första match basket. Sen hem och mysa. 
Haft en SÅ fin helg alltså. Älskar helger!
 
Vi hörs snart ♥
5 månader
Idag är Junie 5 månader!
Det känns helt galet, man säger ju det varje gång men alltså SÅ fort tiden går! 
 
Junie sover fortsättningsvid problemfritt på nätterna och har faktiskt även börjat sova bra och längre stunder om dagarna. Då blir man ju så otroligt effektiv! Jag hinner ju hur mycket som helst.
 
Skolan för mig och jobbeet för J har gått väldigt smidigt. Några dagar har vi fått ta in hjälp från framförallt Junies farmor och mormor men också hennes morfar. Det har gått väldigt bra och är nyttigt för både henne och oss tror jag. Hon blir mer van andra människor och trygg hos fler än oss och vi får lära oss att lämna bort henne, vilket också känns viktigt. Första dagarna var det ju hemskt och jag kunde inte fokusera i skolan utan tänkte bara på hur det gick hemma. Men nu känns det bra och jag mår bra att vara borta och längta efter henne också!
 
Amningen är slut för vår del! 1 oktober ammade vi sista gången och någon dag innan så sinade det i brösten och Junie ville inte heller ha dom (kanske för att det var dåligt med mat..) men att ge flaskan går super. Vi började med ersättning i tetrapack några dagar och lät hennes mage vänja sig vid det som är rätt blandat men senare och nu kör vi på pulverersättning. Det går så bra och är väldigt smidigt när man vant sig. En termos med vatten i bra temperatur (hon bryr sig inte om den är varm, utan kall går lika bra) och små burkar med rätt mängd pulver bara. Sen har vi alltid tetra hemma också och i skötväskan om det krisar.
 
Jag har inte tagit bilder på mig själv längre utan tycker det ser ut som förra månaden. Det är så platt det kan bli (har aldrig upplevt en slank och platt mage ändå) och jag har samma vikt fortfarande som före graviditeten. Jag är återställd nu tror jag man kan säga, till synes iallafall. Löpning och sånt ska jag nog avvakta med några månader till. Helt okej med det.
 
 
BVC 5 månader var läkarundersökning och sprutor. Det gick jättebra och hon skrek bara när hon fick dom och var lite gnällig någon timme på kvällen men annars inget.
Vikt: 
Längd: