EN FÖDELSEDAGSLISTA
Traditioner är ju till för att följas, och därför kommer årets önskelista som önskat! 🙃
 
☺ Presentkort! Body shop, rituals, mio, avion, ikea.. Ja, presentkort är underskattat!
☺ Blommor. Snitt eller inte så är jag lika nöjd!
☺ Mateus porslin - främst muggen, i grått.. Så fin!

Bildresultat för mateus
 
Porslin från mon amie
 
Bildresultat för mon amie
 
☺ Ljuslyktor "kin" i mässing
 
Bildresultat för ljuslykta mässing kin
 
☺Krukor likt dessa! Eller andra som är lite eljest :)
 
Bildresultat för kruka bubblig 
☺ Sen, vem gillar inte en påse chips? En kram? Ett spontanbesök - förövrigt bland det bästa jag vet!
 
Kram! /S
SOMMAR 2018
Här kommer en riktig bildbonanza från några av vårens och sommarens ögonblick :)
 
 
I början av sommaren fick vi rå om denna goding nästan av vecka - hans examensvecka. Det firande vi med att utmana honom och pappa i minigolf. Jag vann, såklart, men ville inte vara med på bild.....
 
 
 
Vi hade sommarens första möhippa, för min barndomsvän
 
 
Några helgen senare var det dags för sommarens andra - för en av våra närmsta, men nyaste vänner
 
 
 
Vi har upptäckt bibblan
 
 
Vi har besökt halva Umeås lekparksutbud
 
 
Jag och Junie hade kvalitétstid på nydala en av sommarens finaste dagar (ja, en av..)
 
 
 
Framförallt har vi myst i stugan, Avalund, allt vi kunde. Helst är jag där första delen av sommaren, innan mörkret kryper på, och det gjorde vi minsann!
 
 
.. Med mammas och pappas små valpar!
 
 
 
 
 
 
Sen har vi också myst hemma i lägenheten. Viss kvävningsrisk av både värmen och skillnaden mot att bo på landet.. Men ändå med sin charm på något vis. Junie ääälskar sin fåtölj och spenderar mycket tid där
 
 
 
 
 
Hon har också övat massor på att gå! Från avv knappt gå, till att gå med hjälp av båda våra händer, till att våga gå om man höll stenhårt i hennes hand, till bara ett finger.. Och nu helt utan! 15+ månader!
 
 
 
Hon som älskar djur..! Har fått vara på 4H gården flera gånger
 
 
 
.. Och en av sommarens sista dagar åkte vi till Lycksele djurpark. Vilken succé! För både barn, mamma och pappa!
 
 
Vi har hälsat på min klasskompis och Casper gillade absolut det
 
 
Sedan började lillan föris och somnade påväg hem en dag mitt i inskolningen ♥
JUNIE INSKOLAD PÅ FÖRIS
15 augusti var ett datum vi haft framför oss sen vi fick besked att vi fått en förisplats i våras. När morgonen var här så var vi inställda på att vara där 10, och vi hade möjlighet att vara där båda två. När vi kom dit var alla redan där och efter en kort stund började alla säga hejdå och tillslut fick jag fråga om vi verkligen kom i rätt tid, och nej.. Det var 9.15 som stod i välkomstbrevet! 😅 Bra start. Men ingen skada skedd och vi stannade en stund till. 
Första veckan var det bara en timme per dag och det kändes lite, som att Junie inte hann finna mod att lära känna någon osv och pedagogerna kändes bra men upplevdes ganska dåliga på att ta för sig. Eftersom hon inte går ännu så kändes det nödvändigt att dom skulle ta hennes hand eller så för att hon skulle ens kunna vara med andra än oss. Jag kände hopplöshet och frågade om inte Jeppe kunde vara hemma i höst med henne och att hon skulle få börja efter jul istället..
Dag 7 fick vi order om att lämna henne under fruktstunden och gå till deras fikarum. Dom kom och hämtade mig efter bara 10 minuter för hon var så ledsen.. Fortsätte känna hopplöshet. MEN! Dag 8 gick det superbra! Sista inskolningsdagen lämnade vi fler timmar och det hade gått hur bra som helst. Pedagogerna tog vid det här laget massa initiativ till att vara med henne.
Även veckan som hon skulle börja på riktigt tog vi det lite lugnt, då vi hade möjlighet eftersom att jag var ledig, och allt rullar på så bra än idag. Hon verkar trivas, även om hon blir ledsen när vi lämnar henne på morgonen. Hon somnar efter lunch, tillsammans med de andra barnen, tydligen väldigt lättsamt på deras madrasser. Imponerande! 
 
Vi siktar på att ha henne mellan 7.45-15 ungefär, de dagar det funkar. J kliver upp och jobbar hemma till 7 innan vi väcker henne och hon får välling hemma innan han tar med henne på cykeln och lämnar innan jobbet. Föris är påväg till hans jobb. Sen har han även hämtat henne då jag alltid har långa dagar i skolan första tiden på en ny kurs. 
 
Det känns SÅ bra och så roligt att hinna längta efter henne om dagarna. Hemma har hon börjat gå rätt bra, framförallt i helgen (1-2 sept) släppte hon handen och gick i en annan riktning. På föris går inte tydligen inte än, säkert mycket som distraherar henne där. Men det går bra ändå och snart är hon redo där med tror jag.
 
Älskade lilla, stora, Junie 💕
 
Första morgonen på inskolningen på förskolan