SJUKHUSSÖNDAG
Igår fick det vara nog med kräkningar, spya och ovisshet. Efter vi kom hem från våran dag ute i solen så duschade vi och promenerade upp till akuten förberedda på en lång kväll. Vi fick ett eget rum på där och fick vänta cirka 4 timmar medan olika sjukhuspersoner undersökte henne ibland. Vi fick slutligen välja mellan att åka hem och ge vatten som förut eller bli inlagda med sondvattning, vi valde det sistnämnda. Men det kändes svårt att göra det valet när hon ändå är så pass pigg att vi kunde åkt hem. Det hade troligtvis slutat med att vi fått komma tillbaka senare tror jag..
Vi fick ett isoleringsrum på barn2 där vi nu är fortfarande. Bara en av oss fick sova kvar så J gick hem vid 23 igår och smög in och väckte mig vid 7. Lillan har fått massa vätska genom slangen i näsan och gått upp 800g inatt(!). Imorse kom 2 diarréblöjor och hon vill fortfarande inte ha annat än möjligtvis välling och liiite vatten, så nu vet jag inte vad hon väger..
Diagnosen lutar mot rotavirus. En typ av magsjukevirus som kan drabba små barn någon/några gånger i småbarnsåldern. Det som skiljer från traditionell magsjuka är att fokus ligger på diarré och enstaka kräkningar samt att både sjukdomstiden och tillfrisknandet är mycket mer långdraget än om man har det andra viruset. Vi väntar på provsvar i eftermiddag. Detta kan man vaccinera mot, men det ingår inte i det vanliga paketet man blir erbjuden, så ni som kan borde välja till detta vaccin till era barn. Det görs i vissa län, men inte i västerbotten.
Vad som händer nu - om vi får åka hem eller blir kvar, återstår att se. Jag tror att vi blir kvar för jag ser verkligen inte förändring och absolut ingen förbättring. Hon är trött och vill mest sova, precis som hela veckan. Men hon är så sjukt snäll och låter alla klämma och känna på henne och sitter snällt och leker lite mellan sovstunderna. Våran älskade unge ♥
 
 
 
 
 
Kram på er ♥ /S